templogo ny

En mix av teknik, material, noggrannhet och en smula artisteri

Maro är ett familjeägt företag som tillverkar formblåsta plastflaskor och plastförpackningar av högsta kvalitet. Våra produkter levereras till kunder över hela Norden och används för att ge bland annat skönhetsartiklar, läkemedel och livsmedel ett både säljande och hållbart emballage.

Allt arbete sker i egen regi, från formgivning till fullskalig produktion. Då vet vi att vi kan stå för vårt kundlöfte om högsta kvalitet. För kvalitet är viktigt för oss – liksom för våra kunder, som litar på att varje flaska har de rätta egenskaperna vad gäller volym, format, stabilitet, hållbarhet, klämvänlighet och färgbeständighet.

I designarbetet använder vi oss av den senaste CAD-tekniken samt 3D-printing för att ta fram ett bra beslutsunderlag till våra kunder. Nästa steg är vår verktygsavdelning där vi med maximal noggrannhet bygger ett precisionsverktyg av finaste stål och aluminium. Därefter väntar den helautomatiserade och miljöanpassade produktionsfasen innan vi levererar på överenskommet datum.Och eftersom vi i det läget vet att våra kunder kommer att bli nöjda, kan vi vara detsamma.

Roll On Black Web

Ett familjföretag byggt på entreprenöranda och teknisk kompetens

Maro grundades i Halmstad 1948 av Anders Malmberg och var inledningsvis inriktat på att göra läderknappar till konfektionsindustrin. När plasten gjorde entré på marknaden i början av 1950-talet såg entreprenörssjälen Anders möjligheten att tillverka knappar i det nya formbara materialet. Strax därpå öppnades även möjligheten att göra förpackningar i plast till rakblad från Matador och till skönhetsprodukter från Pierre Robert. Dessa båda uppdrag skulle komma att bli företagets ryggrad i många år.

På 1960-talet började Maro formblåsa plastflaskor, en produktlinje som alltsedan dess varit företagets viktigaste. Verksamheten växte och 1971 flyttades alla maskiner över till en nybyggd fabrik på Skyttevägen i Halmstad, där företaget fortfarande huserar.

Den tekniskt begåvade Anders byggde sina första maskiner själv och lärde sig ofantligt mycket längs vägen, både om materialets egenskaper och om verktygsbyggande och maskinteknik. Mycket av den kunskapen finns kvar i huset genom sonen Per, som lärt sig från grunden. Idag är det Per som driver familjeföretaget ihop med sin fru Brigitte och de har tillsammans byggt ut fabriken i flera steg. De har även utvecklat rörelsen i sig, bland annat genom att ta över Wilhelm af Peterséns agenturer och driva dem vidare i Skandinavisk Parfym & Emballage som idag är en integrerad del av Maros verksamhet.